Wat is Private Lease?

Private Lease  is een manier om als particulier voor een vast bedrag per maand een auto te rijden. Bij Private Lease kiest u een auto bij één van de vele aanbieders. Betreft het een nieuwe auto? Dan kunt u deze zelf samenstellen. U bepaalt zelf hoe lang u de auto wilt leasen en hoeveel kilometers u per jaar rijdt. Ook maakt u een keuze voor aanvullende voorwaarden of producten. Denk hierbij aan een hoger eigen risico bij schade of juist helemaal geen eigen risico. Op basis van deze gegevens betaalt u een vast bedrag per maand gedurende een afgesproken looptijd.

Onverwachte kosten die achteraf komen

Op de brandstof na, en eventueel extra’s die niet in het contract zijn opgenomen, weet u precies wat uw maandelijkse kosten zijn. Rente, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud zijn namelijk bij het leasebedrag inbegrepen. Alleen bekeuringen, eigen risico bij schade, teveel gereden kilometers of het vroegtijdig beëindigen van het contract kunnen extra kosten veroorzaken. In deze kosten die vaak achteraf komen vergissen klanten zich nog wel eens. Het product is nog niet onderhevig aan financiële wetgeving. Hierdoor hoeft een aanbieder zich aan minder strenge wettelijke regels te houden dan een aanbieder van bijvoorbeeld autofinancieringen moet doen.

Het voordeel van Private Lease ten opzichte van kopen is dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Omdat de leasemaatschappij de auto koopt wordt u geen eigenaar van de auto. Privé leasen is huur voor langere tijd. U gebruikt de auto van de leasemaatschappij en levert die aan het einde van de contractperiode weer in. Op dat moment stopt uw mobiliteit maar wellicht niet uw mobiliteitsbehoefte!

Wat is Private Lease?

Let op onverwachte kosten!

Advies in Private Lease kijkt samen met u naar uw mobiliteitswensen

Op dit moment zijn er zeer veel aanbieders en mogelijkheden in private lease. Helaas worden vaak alleen de basis kenmerken van het product uitgelegd en tegelijk ook gepromoot. Omdat niet iedereen zich bewust is van alle kenmerken, voorwaarden en de eventuele impact is het lastig om een goede en bewuste keuze te maken. Aan de hand van uw mobiliteitswensen, uw huidige en toekomstige persoonlijke situatie gaan wij samen kijken of Private Lease voor u de juiste mobiliteitsoplossing is. Door hier samen naar te kijken kunnen we op voorhand al een hoop onduidelijkheden en problemen wegnemen. Hierdoor kunnen wij uw mobiliteitsbehoefte nog beter op uw situatie laten aansluiten. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen bij het gehele aanvraagtraject. Kijk hier voor onze tarieven of neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.